Zašto ne treba dodirivati stomak trudnicama?

Trudnoća predstavlja jedan od najljepših, ali i najtežih dijelova života. Vaše tijelo se u potpunosti mijenja i to jako brzim tempom. Vaša beba vam svojom masom pomijera organe, a bešiku vam koristi kao fotelju. Zato je jako teško ženama u ovom razdoblju, jer se i pored unutrašnjih promjena moraju prilagoditi i onim spoljašnjim.

Dodirivanjem stvarate osjećaj nelagode kod žene

Ogroman broj ljudi ima želju kada vidi trudnicu da joj i dodirne stomak pa čak bez pitanja i dozvole. Imajte na umu da su trudne žene i dalje ljudska bića i da bi im bilo nezgodno i kada nisu trudne da dodirujete njihov stomak bez dopuštenja. Da li biste tako dodirivali stomak neke druge osobe? Naravno da ne bi, to što se radi o trudnici ne daje vam za pravo da ugrožavate njen lični prostor.

Riskantno je

Ako osjećate da niste bolesni to ne mora značiti da niste asimptomacki prenosilac neke bakterijske ili virusne infekcije. Zato radije prethodno operite ruke prije nego vam trudnica dozvoli da dodirnete stomak.

Tim činom ne dirate bebu

Dodirivanjem stomaka vi ne dodirujete bebu koja je u njemu već opipavate stomak jedne žene. Ovim činom ste vrlo moguće uznemirili ženu nego što ste postigli svoj cilj.

Vjerovatno niste prebliska osoba trudnici koliko mislite da jeste

Nemojte da precjenjujete vašu ulogu u životu trudnice. Trudnice su jako promjenljivog raspoloženja, pa ih i najmanja vaša nepromišljena riječ može duboko uzmemiriti.

To nije vaše tijelo

Njeno tijelo-njena pravila! Ako vam se pretjerano mazi stomak, imate svoj!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.