Zapečene palačinke sa sirom u slanoj i slatkoj varijanti

Ukoliko ne znate šta bi više napravili za ručak, a treba vam neka brzinska varijanta, pronašli smo recept za slane i slatke palačine koje bi mogle biti odličan i vrlo jednostavan recept za napraviti.

Recept za osnovno tijesto

Sastojci:

  • 250 g brašna 
  • 2 jaja 
  • 300 ml mlijeka 
  • 2 dl mineralne vode ili malo soda bikarbone
  • prstohvat soli i šećera

Naravno da ukoliko želite u smjesu za slatke palačinke možete dodati malo ribane kore limuna, vanilin šećer ili ekstrakta ruma.

Sve suhe sastojke pomiješajte i u smjesu dodajte jaja i mlijeko. Mlijeko sipajte postepeno dok ne postignete glatku smjesu. Pomažite tavu za pečenje uljem kako se tijesto ne bi zalijepilo i ispecite palačinke.

Recept za zapečene slatke palačinke punjene sirom

Za punjenje dodajte svježi kravlji sir, vrhnje jaje, šećera po želji, koricu limuni i ukoliko želite nešto od suhog voća.

Tom smjesom napunite palačinke te ih zarolajte i složite ih u tepsiju. Nakon toga ih prelijte sa vrnjem i zapecite u peći.

Recept za slanu varijantu

U smjesu za punjenje dodajte svježeg kravljeg sira, vrhnje, jaje i so. Ukoliko ste gurman, možete eksperimentisati pa u smjesu daodati i šunku, kisele krastavice, suho meso i slično.

Palačinke napunite smjesom i zarolajte ih, polijte ih sa malo vrnja i zapecite ih dok ne porumene.

Nabolje ih je poslužiti odmah, jer su neodoljivog ukusa dok su tople.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.