Trik tokom šminkanja koji će vam dati prirodni efekat face lifta

Šminka je jedan od najboljih alata koji možete koristiti za poboljšanje vašeg izgleda i isticanje najboljih osobina bez ikakvih trajnih promjena na licu. Ovladavanje tehnikama nanošenja koje najefikasnije laskaju vašem izgledu je od suštinskog značaja za fiksiranje šminke iz dana u dan i za zasluženo povećanje samopouzdanja koje dolazi od dobrog osjećaja u svojoj koži.

Kako starite, prirodno je da koža opada i da se na površini razvijaju fine bore, tako da prilagođavanje rutine šminkanja u skladu s tim može stvoriti iluziju zatezanja lica bez napora, a da pritom ne završite nikakav posao.

Znati kako raditi s vašim specifičnim oblikom očiju od suštinskog je značaja za stvaranje podignutog izgleda na vašem licu, a šminkerka Lindsay Kastuk predlaže fokusiranje tamnije nijanse na vanjski ugao oka, a pritom pazite da nanosite sjenu prema gore, to će stvoriti iluziju prirodnog podizanja lica. „Uvijek pokušavam zadržati tamnije sjene na vanjskom uglu očiju – nikad prema unutra; ovo zatvara oči”, objašnjava ona. „Ako želite da budete sigurni uvijek blendajte tamnija sjenila gore i van.”

Postizanje dijelova lica kroz šminku uglavnom se svodi na efikasno miješanje, ali Kastuk napominje da izgradnja sloj po sloj može pomoći u stvaranju najprirodnijeg konačnog proizvoda. “Dodajte malo boje odjednom i prestanite kada se osjećate dobro. Mnogo je lakše odvojiti vrijeme i dodati boju nego početi iznova”, objašnjava ona.

Konačno, izgled šminke sa kojim se osjećate najpouzdanije će biti onaj koji će vam najviše laskati u odnosu na vaše crte lica, ali ako zapamtite da koncentrišete svoj proizvod na vanjski ugao oka, miješanje u pokretu prema gore će proizvesti značajan anti- efekat starenja.

Kreiranje gotovo mačjeg krila s vašom sjenom privući će pažnju prema gore, maskirajući fine linije oko očiju i dajući vašem tenu prirodan lifting lica bez potrebe da zapravo idete pod nož.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.