Savjeti koji će vam pomoći smanjiti vrećice ispod očiju

Jedan od najčešćih problema koje možete imati na svom licu, osim bubuljica jeste i natečenost ispod očiju i podočnjaci. Ima zaista dosta načina kako taj problem može nastati jeste višak kože ili masnoća, a najčešće se javlja kod pušača i osoba koje imaju problema sa alkoholom, ili ukoliko loše spavate, a i geni su jedna od mogućih predispozicija za ovaj problem.

“Najčešća vrsta natečenog oka je oticanje tačno ispod donjih trepavica koje ne nestaje. Natečene oči ne predstavljaju nikakav zdravstveni rizik, ali mogu biti smetnja i obično su estetski vrlo nepoželjne„, kaže dr. Brazzo, okuloplastični hirurg iz New Yorka. Ako imate natečene oči i želite smanjiti natečenost, pročitajte savjete dr. Brazza.

Što može uzrokovati natečenost ispod očiju?

Genetska predispozicija

Prema dr. Brazzu, većina ljudi s natečenim očima ima genetske predispozicije za njih, tako da ne možete puno učiniti da ih spriječite, jer to je nešto što vam je nažalost zapisano u genetičkoj šifri.

Loš san

Loš san je zaista često uzročnik podočnjaka i natečenosti ispod očiju. Zato se potrudite da liježete na vrijeme i da ispunite onih 8 sati zdravog sna.

Konzumiranje alkohola

Alkohol utiče na dehidrataciju kože i isušuje je, što također može biti jedan od glavnih uzročnika ovoga problema.

Alergije

Ako ste izloženi raznim alergijskim reakcijama, one nažalost mogu uzrokovati natečenost očiju. Čak i ako nemate alergije, vaša okolina može doprinijeti natečenim očima. Na to utječu suha, hladnija razdoblja godine.

Konzumiranje cigareta

Pušenje itekako može da uzrokuje natečenost očiju budući da pušači gube kolagen u koži brže od nepušača.

Kako bi znali liječiti natečene oči, moramo znati šta je uzrok njihovog nastanka. I kada ste bolesni morate znati koji vas je mikroorganizam napao, da bi znali koji vam je lijek potreban da se izliječite. Ukoliko imate loš san i pijete alkohol, jedino logično rješenje je da duže spavate i ne konzumirate alkoholna pića, isto tako je i sa cigaretama.Također možete pokušati smanjiti količinu soli u vašoj prehrani i pobrinuti se da unosite dovoljno kalija, jer se natečene oči mogu pogoršati kada  mineralne materije nisu u ravnoteži.

“Ako imate vrećice ispod očiju i ne volite ih, gotovo uvijek je najučinkovitije liječenje operacijama. Koža nakon nje opet postaje ravna i vrećice se gotovo nikad ne vraćaju„ – kaže dr. Brazzo. “Zahvat se zove blefaroplastika donjeg kapka, a radi se o ambulantnom zahvatu gdje hirurg uklanja masnoću donjeg kapka u malim komadima. Iako je operacija velika obaveza, učinkovita je i zacjeljivanje traje minimalno„, – naglašava dr. Brazzo i dodaje da se nakon zahvata možete odvesti kući i vjerojatno ćete imati tjedan ili dva modrice.

Obično hladnoća smanjuje vrećice i natečenost oko očiju na nekoliko sati, jer kada je koža hladnija onda je i zategnutija. Možete koristiti hladne obloge ili hladnije kriške krastavca koje ćete držati na očima od 5 do 15 minuta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.