S ovom krvnom grupom imate velike šanse da postanete ovisni o alkoholu

Američki naučnici sproveli su niz naučnih istraživanja kako bi otkrili s kojom krvnom grupom imate najveće šanse da postanete alkoholičar.

Amerikanci i Japanci, koji su imali problema za alkoholom, bili su u fokus grupi.

Nakon rezultata testova i individualnih ispovijesti, naučnici su zaključili da će osobe sa  krvnom grupom A, vremenom steći ovisnost o alkoholu.

Međutim osobe sa nultom grupom, prema nalazima istraživanja, imaju urođeni imunitet na piće jer je među njima vlada najmanji postotak alkoholičara.

Analizirajući rezultate, naučnici su zaključili šta to tjera osobe sa krvnom grupom A da se predaju alkoholu.

Po njihovom mišljenju riječ je o sprecifičnom radu nadbubrežnih žlijezda, koji tjera osobe s ovom krvnom grupom  u ovisnost i izaziva pad glukoze u krvi. Kada se suoči s nedostatatkom šećera, tijelo primorava osobu da uzima alkohol i nadomjesti ga. 

Uz to treba uzeti i okolinske parametre, a to je da stres često utiče da osoba uzima alkohol misleći da se tako može trenutačno riješiti problema.

Naučnici preporučuju osobama s krvnom grupom A da prevare tijelo i sebe tako što će žestoka alkoholna pića zamijeniti crnim vinom. Na ovaj način zadovoljiće želju za alkoholom, a smanjiće i naslage holesterola u krvi i uspostaviti pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog sistema.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.