“Ručak za vikend: Pita od maslenice s piletinom za savršen obrok”

Sastojci: 500g brašna, 1 jaje, 2 kašike ulja, so, mlaka voda, pileće meso, začin.

Priprema:

1. Zamijesiti tijesto od brašna, jaja, ulja i soli. Od tijesta napraviti dvije jufke.

2. Nauljiti tepsiju, na nju staviti jufke i njih pouljiti, zatim pokriti svaku posebno providnom plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta do pola sata.

3. Piletinu pouljiti i pržiti u tavi, dodavajući malo vode i začina.

4. Razviti jufke i složiti jednu preko druge, zatim ispeći. Pečenu maslenicu preliti zaljevom od dvije čaše vode, prstohvata soli i jedne kašike ulja.

5. Gotovu maslenicu prekriti piletinom i preliti sosom od piletine.

https://www.avaz.ba/lifestyle/recepti/915186/maslenica-s-piletinom-prijedlog-za-vikend-rucak

Alen

Saradnik portala

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.