Preminula legendarna glumica iz serije “Bolji život”

Poznata glumica Malhodžić Vesna preminula je juče u 73.godini života, saopštili su predstavnici Udruženja dramskih umjetnika Srbije.

Glumica Vesna Malhodžić rođena je 1948. godine u Sarajevu. Ona je diplomirala na Pozorišnoj akademiji u Beogradu, a njeno ime se vezuje a period “zlatnog doba” televizije, periodu kada su u usponu bili serijski i filmski programi.

Vesna je ostvarila mnogobrojne uloge u jako poznatim filmovima poput: “Jedanaesta zapovest”, “Prava ljubav”, “Život je masovna pojava”, “Sutjeska”, “Tren”, “Nije nego”, “Tesna koža” i “Noć punog meseca”.

Također je bila i dio tada, ali i sada bezvremenskih televiijskih serija: “Bolji život”, “Kuda idu divlje svinje”, “Vruć vetar”, “Izdanci iz opaljenog gram”, “Dimitrije Tucović”, “Više od igre”, “I to se zove sreća”, “Sedam sekretara SKOJ-a”, “Priče preko pune linije”, “Slom”, “Jugovići” i “Vuk Karadžić”.

U seriji “Vuk Karadžić” glumila je kneginju, a za tu ulogu 1988.godine osvojila je “Gran-pri Europe”. To je bilo njeno najbolje glumačko ostvarenje, a dobitnica je glavne nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu “Roman o kontrabasu”.

U TV drami “Seoba Srba”, 1994. godine odigrala je i svoju posljednju ulogu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.