Ovo piće je odlično za gubljenje masnoće oko stomaka

Ljudi koji žele smršaviti često se samo usredotočuju na hranu i često zanemare u dijetu uključiti i izbor pića.

Kada je riječ o masnoći ko vašeg stomaka, najčešći razlog debljanja jesu visokokalorična pića.

Zbog slatkih , gaziranih pića, koktela, vještaćkih voćnih napitaka sa gomilom šećera i nutritivnih vrijednosti, vi se nesvjeno debljate.

Međutim, postoji naravno izbor pića koja vam mogu pomoći da smršate, a pritom ih vrlo jednostavno možete napraviti od kuće. Prema nutrionistici Courtney D’Angelo, jedan od najboljih napitaka za sagorijevanje masnoće na stomaku jeste onaj koji je bogat bjelančevinama, poput proteinskog šejka ili smoothieja.

Bjelančevine imaju ključnu ulogu u provecesu sagorijevanja trbušne masti.

“Kao prvo, proteinski napitci mogu potaknuti sitost i obuzdati glad, što je uvijek važno kada pokušavate sagorjeti masnoće”, kaže D’Angelo.

Journal of Obesity and Metabolic Syndrome otkrio je da je hrana koja je bogata proteinima izravno povezana sa procesom sagorijevanja masnoće, jer signalizira sitost.

“Naši mišići su metabolički aktivni, što znači da što više mišića imamo, to je vaš metabolizam brži, što rezultira sagorijevanjem više masnoća po cijelom tijelu i području stomaka”, kaže D’Angelo. 

Najbolji proteinski prah za pripremu shakea ili smoothieja jeste onaj koji ili nema šećera ili ga je veoma malo u proizvodu, što će vam naravno pomoći u procesu mršavljenja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.