Sastojci: 2 svježa klipa kukuruza šećerca, 1 kašičica soli, 5 kašika maslinovog ulja, 8 kašika soka od limete, ½ kašičice mljevenog kima, 1 avokado izrezan na kockice, 220 g cherry paradajza prepolovljenog, 45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog, 30 g korijandera, nasjeckanog, ¼ kašičice bibera.
Priprema:
1. Pripremite roštilj
Roštilj očistite i pripremite za direktno pečenje na umjerenoj vatri, oko 180 stepeni.
2. Kukuruz premažite sa 2 kašike maslinovog ulja i začinite sa 1/2 kašičice soli. Pecite ga na direktnoj, srednje jakoj vatri, zatvorenog poklopca, dok se ne zazlati i kukuruz ne omekša. To će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Kukuruz sklonite sa roštilja i ostavite da se malo ohladi. Izrežite zrna iz klipa i stavite u veliku posudu.
3. U posebnoj zdjeli umutite preostalo maslinovo ulje, so, sok limete, kim i biber. Stavite sa strane.
4. Dodajte avokado, paradajz, luk i korijander u posudu sa kukuruzom te prelijte prelivom. Nježno promiješajte. Poslužite odmah.
https://www.avaz.ba/lifestyle/recepti/913088/osvjezavajuca-salata-s-grilanim-kukuruzom