Moguće je: Do savršene kože u samo nekoliko koraka

Ilustracija: Pexels

Njega kože veoma je bitan aspekt pogotovo u zimskim mjesecima. Ukoliko nemate vremena za redovne posjete kozmetičarima imamo nekoliko savjeta za vas kako da ostane zdrava, lijepa i blistava.

Piling kože je neophodan kako biste uklonili mrtve ćelije i višak masnoća, a u isto vrijeme, poboljšavate i cirkulaciju. Pored kupovnih, pilinge možete napraviti i od sastojaka koje imate kod kuće. Na primjer, pomešajte tri kašičice šećera sa tri kašike meda i ovom smjesom uradite piling cijelog tijela.

Kada čistite lice birajte ph neutralne sapune i kupke, a nakon tuširanja kožu obavezno namažite losinom ili kremom za tijelo.

Ulja su također sredstvo koje će nahraniti vašu kožu, Naime, ona su bogata omega 3 masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2 i B3, selenom, cinkom i magnezijumom. Najbolje je da birate prirodna ulja poput maslinovog, kokosovog i bademovog ulja. Utrljajte ga na vlažnu kožu.
Isto kao što brinete o njezi kože ostalih dijelova tijela, jako je važno da to radite i sa svojim stopalima. Dovoljno je da namažete masniju kremu ili ulje i da obučete čarape.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.