Mekane lepine: Tri sastojka za savršenstvo!

Tanke lepine su odličan dodatak mnogim jelima. Mogu se poslužiti uz ribu i meso sa roštilja, uz gusti i sočni curry ili čak uz svježu salatu. Lepine se mogu premazati različitim umacima, poslužiti kao dio meze, a odlično se slažu i sa tanjirom supe ili variva.

Ovi mekani hljepčići su izuzetno fleksibilni, a mogu se napraviti za samo pola sata od samo tri sastojka, piše punkufer.

Sastojci: 240 g samodizajućeg brašna, 240 g punomasnog grčkog jogurta, 1 čajna kašičica soli.

Priprema:

1. Prosijte samodizajuće brašno i pomiješajte sa jogurtom i soli.
2. Na pobrašnjenoj podlozi mijesite sastojke dok ne dobijete jednolično i glatko tijesto.
3. Podijelite tijesto na 6-8 komada otprilike iste veličine i pustite da odmore na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Razvucite svaki komad tijesta u krug promjera oko 20 centimetara.
5. U tavi sa neprianjajućim dnom dodajte malo ulja pa ispecite lepinu sa svake strane oko dvije do tri minute, odnosno dok se termički ne ispeku do kraja.
6. Poslužite tople uz jelo po želji.
https://www.avaz.ba/lifestyle/recepti/911009/potrebna-su-samo-tri-sastojka-mekane-lepine-koje-odusevljavaju

Alen

Saradnik portala

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.