Kako ne zanemariti sebe u dugoj vezi? Evo nekoliko savjeta kako sačuvati ljubav, a ostati dosljedan sebi

Kada nađete osobu koju istinski volite, težite da održite vašu vezu dugoročnom. Međutim u toj težnji zaboravljate svoje potrebe, a partnerove stavljate u prvi plan. To može dovesti do toga da nekada u budućnosti postanete neispunjeni i nesretni. Zato je jako važno da to prepoznate i vratite se sebi i posvetite dovoljno vremena svojim interesovanjima i potrebama. To naravno ne treba da znači da svog partnera volite manje, već da sebe počnete voljeti više.

Partner vas voli zbog vas

Osoba koja je pored vas nije se zaljubila u količinu vremena koju joj posvećujete, već u vaše gestove, ponašanje i šarm. Zaljubila se u vašu osobnost i karakter. Upravo bez dovoljnog njegovanja sebe, gubite svoj karakter, zato nastavite da budete jednako ambiciozni, jednako posvećeni zacrtanim ciljevima, van onih koje gradite zajedno.

Nemojte zaboraviti da imate prijatelje

Obično u dugoj vezi osobe zaborave na prijatelje i kontakt koji su nekada imali sa njima biva minimalan. Nemojte to raditi nego njegujte i cijenite prijatelje koju su bili tu uz vas i prije veze u koju ste ušli. Oni su dio vašeg života i trebate im posvetiti dio vremena.

Kompromisi nisu neizbježni

Ljudi često misle da za kvalitetnu vezu morate sklapati niz kompromisa, da to jeste istina, ali taj odnos morate uravnotežiti. Svaka veza traži kompromise, ali to ne znači da morate da odustante od vaših planova i mišljenja kako bi partner s kojim ste bio zadovoljan. Ostanite autentični i sigurni u sebe.

Nađite hobi koji će biti samo za vas

Ne morate u vezi raditi sve zajedno, ponekad je dobro imati malo vremena za sebe ili neki hobi koji će biti samo za vas i koji će vas učiniti sretnom osobom. Tako ćete imati vremena za samostalno analiziranje i razmišljanje, a teme koje ste sami proučili moći ćete podijeliti sa partnerom.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.