Imate problema s gorušicom? Ove namirnice trebate izbjegavati

Ilustracija:Robin Stickel/Pexels

Gorušica nastaje kada se kiselina iz želuca vraća u jednjak. Kako digestivnim sokovima tu nije mjesto, nastaje osjećaj žarenja, peckanja i bola u grudima. Na gorušicu ishrana može utjecati time što određena hrana dovodi do povećanja kiselosti želudačnih sokova.

Osim što trebate pripaziti koje namirnice unosite u svoj organizam, treba napomenuti da je u ovom slučaju bitno i to kada večeramo. Zbog toga prakticirajte da večerate tri sata prije spavanja. Prema riječima nutricionistice Jovane Vučelić također bilo bi idealno da spavate na lijevom boku. ⁣

Ove namirnice trebate izbjegavatu ukoliko vas muči gorušica: gazirani sokovi, čaj od nane, alkohol, citruse, crni luk, lisnato tijesto, paradajz, kafu, ljutu hranu, mlijeko, čokoladu, te pohovanu i masnu hranu.

No kako je u hrani problem, u njoj može biti i rješenje. SLjedeći put kada vas bude mučila gorušica posegnite za aloe verom, kefirom, čajem od bijelog sljeza, čajem od kamilice, čašom vode ili čajem od đumbira. Također ono što vam može pomoći kada imate gorušicu je i čudotvorni badem.

S.H.P.

Novinarka. Magistar Komunikologije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.