Evo kako povećati volumen kose tokom sušenja!

Najveći problem nakon sušenja kose jeste da se kosa lijepo ne složi, a volumen joj nakon kratkog vremena odmah opadne.

Ovaj trik koji smo otkrili za vas mnogi frizeri su isprobavali na svjetskim zvijezdama.

Stilistica Zoe Irwin primijetila ga je na slavnim Francuskinjama i ovaj trik primjenjuje i sama.

“Šta Parižanke rade dok suše kosu fenom jest da se fokusiraju na tjeme. Čim je kosa s tjemena više podignuta, konture lica su istaknutije”, rekla je za Harper’s Bazaar. Kao primjer je navela Brigitte Bardot, Charlotte Gainsbourg i Clemence Poesy.

“Skupi stražnji dio kose u trokut i oko njega omotaj veliku četku”, rekla je, dodavši da ukoliko koristite veću četku i volumen će se povećati. Fen je potrebno usmjeriti prema tom dijelu kose i to prvenstveno na površini, a zatim sa donje strane. Važno je da jačina fena bude maksimalna. Nakon toga potrebno je prebaciti jačinu fena na hladno kako bi se oblik kose učvrstio.

Kosu je potrebno prvo brzinski osušiti, jer tako ćemo ukloniti 95% vode, jer mokru kosu je puno lakše oštetiti i puno teže stilizirati.

Fen nemojte pomicati u svim smjerovima. Tako osiguravamo da svaka vlas kose bude na svom mjestu. Također korištenjem hladnog zraka izgladi će se površinski sloj kose pa će ona više sjajiti.

Naravno uz sve to potrebno je pravilno njegovati vašu kosu. Nakon feniranja nanesite malo ulja za kosu i prođite prstima kroz vrhove. Međutim nemojte pretjerati, jer volumen može nestati.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.