Dizajnerica nakita uz pomoć voćne dijete smršala 38 kilograma

Ketie Elizabeth Breneman iz Mishawake godinama se borila s pretilošću sve dok nije otkrila dijetu s voćem. U svojim najgorim danima Ketie je imala 103,4 kilograma. Tada je shvatila da mora promijeniti svoj način života i 2014. godine je krenula na vegansku prehranu na kojoj je bila oko sedam mjeseci.


Međutim ova joj prehrana nije odogovarala pa je prešla na vegeterijansku ishranu. No 2016. godine željela je napokon srediti svoju figuru pa je počela sa fruktorijanskom dijetom.
Ova ishrana se uglavnom bazira na sirovom voću, iako neke varijante podrazumijevaju i nešto povrća, orašastih plodova i sjemenki.

Ketie sada ima 63 kilograma i oduševljena je energijom koju joj daje njena voćna dijeta – nešto što ranije nije mogla da postigne veganskom ishranom.


Također, Ketie tvrdi kako uglavnom nema problema sa sprovođenjem ovog režima ishrane.
Ima i onih koji ističu kako je zabrinjavajuće to što je ona na minimum svela unos ugljikohidrata i proteina, ali Ketie rado odgovara na sve kritike.


Kaže kako je ranije konzumirala vegansku nezdravu hranu, uključujući picu, testenine i hranu za poneti, kao i nekoliko alkoholnih pića sedmično. Sada jede sirovo voće i sok za doručak i ručak, a zatim za večeru začinjenu salatu ili neko jelo od povrća.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.