Brzo, jednostavno i ekonomično: Napravite sami ukrase za jelku

Ilustracija: Elina Fairytale/Pexels

Vrijeme praznika se bliži, a najljepši dio ovog perioda je ukrašavanje jelke i doma. Iako na tržištu postoji beskonačno mnogo ukrasa, možda će oni najljepši i najunikatniji biti oni koje ćete izraditi svojom rukom.


Blogerka Lamija Trešnjo Muharemi na svom je Instagram profilu objavila pet super brzih, jednostavnih i ekonomičnih ideja za ukrase.

Papirna ‘kuglica’ – možete je raditi od bilo kojeg papira. Sve što trebate uraditi jeste saviti papir na pola, uraditi to više puta, što više papira, bit će bogatije i ljepše. Lijepiti jedan uz drugi. Kada sve završite zalijepiti krajeve i to je to. Ovaj ukras je odličan i za prozore!

Pahuljica od kartona iz ubrusa – karton rezati redom na debljinu od nekih pet milimetara do jednog centrimetra ili koliko god vi želite. Obojiti, pa lijepiti jedno uz drugo, ukrasiti perlicama, šljokicama…

Sankice od štapića za sladoled – sa ovim štapićima se zaista da napraviti sve i svašta. Poput: sanki, skija, gingerbread kućica, jelkica, pahulja, raznorazni znakova na koje možete napisati ‘let it snow’, ‘happy holidays’ .. Režite, bojite, lijepite štapiće, poigrajte se.

Jelkica od kartonske kupe – Uzmite bilo koji karton i savijte ga u oblik kupe ili fišeka. Okolo možete obaviti neku vunicu, konac ili jutani konopac. Sve dobro zalijepite, osigurajte. Dodajte neki štapić da izgleda kao drvo, ukrasite mašnicama, bombicama, šljokicama..

‘Kugla’ od kartona – ovaj ukras je definitivno najjednostavniji i s njim možete raditi šta god poželite. Odrežite komad kartona u željeni oblik, sa obje strane zalijepite neki ukrasni papir, materijal i slično, napravite rupu, provučete mašnu i to bi bilo to!

S.H.P.

Novinarka. Magistar Komunikologije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.