Bio je u vezi sa suprugom pokojnog brata, Hunter Biden, sin Joe Bidena

Joe Biden je 20. januara 2021. godine postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Predsjednik je u skladnom braku sa Jill Biden od 1977. godine u kojem su dobili kćerku Ashley. Međutim, Jill nije bila njegova prva ljubav već se u nju zaljubljuje nakon tragedije koja ga je zadesila.

Joe Biden je diplomirao na pravnom fakultetu 1966. godine i zaručio je tada njegovu dugogodišnju djevojku Neiliu Hunter. Iste godine su se vjenčali, a kasnije su u braku dobili dvojicu sinova Beaua i Huntera i kćerku Naomi.

Joe i Neilia su vodili potpuno miran i skladan život bez skoro ikakvih turbulencija, sve dok 1972. godine njegova supruga i kćerka nisu poginuli u saobraćajnoj nesreći, nakon kupovine koju je obavljala sa svojom djecom. Sinovi su iz saobraćajne nesreće zadobili teške ozljede.

Međutim, Joe Bidenov sin Beau umire u 47. godini od tumora na mozgu.

Kada su se održavali predsjednički izbori, mnogi ljudi su vjerovali da će najveći problem u toj kandidaturi donijeti Bidenov sin Hunter. On iza sebe ima nekoliko skandala zbog kojih je jedno vrijeme bio u fokusu javnosti.

Hunter Biden se 16. maja oženio sa redateljicom i aktivisticom Melissom Cohen, samo dvije sedmice od prvog upoznavanja, a ljubav su potvrdili sličnim tetovažama.

“Zaljubio sam se u nju na prvi pogled. I volim ju sve više svakim danom”, rekao je odvjetnik jednom prilikom.

Zajedno su 2020. godine dobili prvog sina kojem su ime dali po njegovom pokojnom bratu Beau, Beau Jr.

Hunter iako je pronašao ljubav svog života on je prije njegove supruge prošao kroz težak razvod i bio u mnogobrojnim problemima.

Od 1993 do 2017. godine bio je u braku sa advokaticom Kathleen Buhle, sa kojom je dobio kćerku Maisy i kćerku Naomi, te sina Finnegana.

Hunter je bio spominjan u negativnom kontekstu za vrijeme izbora i kandidature za američkog predsjednika u kojima je učestvovao i njegov otac Joe Biden. Tada su izlazili tračevi da je u vezi sa ženom njegovog pokojnog brata, Hallie Biden.

Hunter je sa Hallie započeo vezu nakon razvoda, a samo dvije godine nakon smrti njegovog brata Beaua s kojim je Hallie bila u braku.

“Hallie i ja smo nevjerojatno sretni što smo našli ljubav i potporu jedno u drugom u tako teškim vremenima, a to je ljudima koji nas vole vrlo očito. Sretni smo što imamo obitelj i prijatelje koji nam pružaju podršku na svakom koraku”, rekao je Hunter ranije za Page Six.

Joe Biden mu je tada javno pružio podršku.

“Sretni smo da su se Hunter i Hallie našli dok su pokušavali sastaviti svoje živote nakon velike tuge. Imaju moju i Jillinu potpunu podršku, sretni smo zbog njih”, stoji u izjavi američkog predsjednika Joea Bidena.

Međutim njihova ljubavna veza nije dugo trajala, a prekinuli su 2019. godine, nakon čega se iste godine oženio sa Melissom.

Hunter Biden je čitav život vodio borbe sa ovisnošću o drogama i alkoholu, o čemu je najiskrenije progovorio u svojoj biografiji “Beautiful Things”.

Smatra da je njegova ovisnost bila posljedica svih trauma koje je proživio 1972. godine kada je nažalost izgubio majku i sestru.

Na sve to pridodala je i smrt njegovog brata Beaua.

Konzumirati alkohol je počeo još u srednjoj školi, a priznao je da je crack i kokain kupio kada mu je bilo 18. godina.

Hunter se našao u centru skandala kada je njegov laptop dospio u ruke FBI-ja. Navodno su na disku pronađene eksplicitne fotografije koje uključuju seksualne odnose sa prostitutkom i konzumiranje droge.

“Ima li netko moj laptop ili ne, je li hakiran ili nije, postoji li uopće laptop ili ne, zaista ne znam”, rekao je tad.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.